Coaching On-the-job

Dit is een intensieve en gerichte vorm van trainen die zeer wordt gewaardeerd door managers en leidinggevenden. Het grote voordeel is dat coaching on-the-job vaak korter duurt en er minder dagen per week nodig zijn om resultaten te bereiken. Observaties en feedback helpen de medewerker om met een gezond kritisch perspectief te reflecteren op het eigen gedrag, de eigen presentatie te verbeteren en sterke kanten optimaal te benutten.

Coaching en training op de eigen werkplek wordt vaak ervaren als verfrissend en stimulerend. Knelpunten en onduidelijkheden zijn direct op te lossen en de verkregen kennis en vaardigheden worden meteen gekoppeld aan de praktijk. Training on-the-job heeft mede daardoor een hoog leerrendement.

De coaching on-the-job start met een intakegesprek en opstellen van een trajectplan. Hierbij worden de persoonlijke doelstellingen geformuleerd en een aantal analyses gedaan om inzicht en overeenstemming te krijgen. Vanuit deze doelstellingen wordt met de manager of leidinggevende overlegd welke intensiteit en duur deze coaching zal krijgen.

Werkwijze: intake- advies- programma- evaluatie