Klaas Wijnsma

WIZ Klaas Wijnsma

Sinds juli 2003 ben ik werkzaam als re-integratieconsulent/ adviseur re-integratie & outplacement en loopbaanadviseur. Daarvoor heb ik 26 jaar in het onderwijs en m.n. in het speciaal onderwijs gewerkt in verschillende functies. De keus voor het onderwijs was voor mij een vanzelfsprekende. Daar lag mijn hart. Toch heb ik in 2003 de stap gezet naar de re-integratie omdat ik mensen die op zoek zijn naar (ander) werk, soms vanuit een achterstandsituatie maar altijd vanuit een onzekere situatie wil helpen bij die zoektocht. Zelf heb ik dat proces doorgemaakt en het heeft me mede gevormd tot wie ik ben. Als ervaringsdeskundige ben ik goed in staat me te verplaatsen in de situatie van onze cliënten. De re-integratie biedt een boeiend werkveld waarin je als adviseur en coach echt een meerwaarde kan zijn voor anderen. Dat geeft voldoening.

In de afgelopen 16 jaar heb ik veel werkzoekenden vanuit een (dreigende) uitkeringssituatie, vanuit ziekte, vanuit gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid of vanuit de wens om een loopbaanswitch te maken, mogen begeleiden naar een nieuwe baan of voorbereid op het al dan niet zelfstandig zetten van stappen om een passende baan te vinden. Maatwerk en individuele coaching zijn daarbij essentieel.

Vanaf 1 april 2019 mag ik dit voor WIZ Re-integratie & Coaching doen in een team van mensen die dezelfde drive hebben als ikzelf.

Mijn credo is: Niets is onmogelijk als je het echt wilt!

Mijn kernwaarden zijn: respect, vertrouwen, inlevingsvermogen, doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen:  kwijnsma@wizlimburg.nl